Pompoensoep met knolselderij en ui
lekker pittig en verwarmend

INGREDIËNTEN
 
1 pompoen
1/3 knolselderij
1 rode ui
olijfolie
bouillonpoeder
1 laurierblad
peper
kerrie
kurkuma
chilipoeder
BEREIDING
 
  • Snijd 1 pompoen in stukken en 1/3 knolselderij.
  • Fruit een rode ui in wat olie en voeg daarna gedurende 5 minuten de pompoen en de knolselderij toe.
  • Na die 5 minuten voeg je 1,5 liter water toe, bouillonpoeder en 1 laurierblad.
  • De pompoensoep aan de kook brengen en vervolgens 25 minuten zachtjes door laten koken.
  • Laurierblad eruit halen.
  • De pompoensoep pureren en op smaak brengen met peper, kerrie, kurkuma en chilipoeder.

TIP
Een scheutje soja cuisine maakt deze pompoensoep extra lekker.

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail