Pompoensoep met prei, wortel en appel

INGREDIËNTEN
 
275 gr. in blokjes gesneden pompoen
2 grote preien
(alleen het witte en lichtgroene deel)
1 grote ui
1 grote of 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
2 winterwortels in blokjes gesneden
1 Granny Smith appel, geschild, zonder klokhuis en in plakjes.
1 liter kippenbouillon of groentebouillon
(eigengemaakt, bouillonblokjes of Soepfabriek)
4 eetlepels droge witte wijn (optioneel)
125 ml slagroom
30 gr boter
1/4 theelepel nootmuskaat
zout en zwarte peper naar smaak
2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
BEREIDING
 
  • Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg prei en ui toe en bak dit tot de ui zacht en glazig wordt.
  • Voeg aardappel, pompoen, wortels, appel en kippenbouillon toe.
  • Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn op een niet te hoog vuur en met het deksel op de pan.
  • Pureer de pompoensoep en roer daarna de wijn en de room erdoor.
  • Breng de pompoensoep op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Laat de pompoensoep vervolgens nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Garneer de pompoensoep met gehakte bieslook.

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail