Pompoensoep met vadouvan kruiden

INGREDIËNTEN
 
een halve (biologische) pompoen
2 rode uitjes
3 eetlepels bouillonpoeder (of bouillonblokjes)
1 theelepel vadouvan kruiden of een combinatie van eigen kruiden
olijfolie
zout
kokosmelk

N.B. Vadouvan is een lekker kruidenmengsel uit India op basis van mosterdzaad, komijn, chili, ui, knoflook, kurkuma, kardemom, venkel, dragon, laurier, kruidnagel, fenegriek en rozenblaadjes, zonder toegevoegd zout.

BEREIDING
 
  • Was de pompoen.
  • Snijd hem doormidden en haal de pitten en de zaden eruit (voor deze pompoensoep heb je maar een halve pompoen nodig).
  • Snijd de pompoen in kleine stukken.
  • Snipper de uitjes fijn.
  • Fruit de uitjes in een soeppan in wat olijfolie.
  • Voeg de pompoen toe.
  • Voeg bouillonpoeder toe en de vadouvan kruiden.
  • Strooi wat zout over de pompoen.
  • Giet 1 liter kokend water in de pan.
  • Breng de soep aan de kook en laat hem 25 minuten zachtjes garen.
  • Voeg daarna nog een halve liter kokend water toe en maak er met de staafmixer een gladde soep van.
  • Dien de pompoensoep op met wat kokosmelk.

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail