Pompoentaart met appel

INGREDIËNTEN
 
250g bloem
200g suiker
2 theelepels bakpoeder
3 theelepels kaneel
1/2 theelepel kardemom
2 theelepels geraspte citroenschil
2 theelepels gemberpoeder
1 eidooier
500g pompoenpuree
180 ml plantaardige olie
3 eiwitten, geslagen
1 appel, geschild, zonder klokhuis en in plakjes gesneden
2 theelepels suiker
2 tl gemalen kaneel
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor tot 150 graden (gasstand 2).
  • Vet een taartvorm van ongeveer 23 cm in.
  • Meng bloem, suiker, bakpoeder, 1 theelepel kaneel, kardemom, citroenschil en gember in een grote kom.
  • Voeg eidooier, pompoenpuree en olie toe.
  • Mix tot een glad geheel.
  • Roer eiwitten door het beslag.
  • Giet daarna alles in de ingevette bakvorm.
  • Rangschik de schijfjes appel bovenop het beslag.
  • Bestrooi met suiker en 2 theelepels kaneel.
  • Bak ongeveer 40 tot 50 minuten in de oven, tot een mes in het midden van de pompoentaart gestoken er schoon uitkomt.
  • Laat de pompoentaart afkoelen alvorens te serveren.

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail