Poolse zuurkoolsoep

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze stevige Poolse zuurkoolsoep?
De Poolse zuurkoolsoep is een stevige soep en kan daarom ook makkelijk als maaltijdsoep geserveerd worden. Wat brood erbij en u heeft een volledig maal.

INGREDIËNTEN
 
400 gram zuurkool
2 aardappelen
1 ui
1 teentje knoflook
1 dunne winterwortel
stukje knolselderij
½ theelepel komijnzaad
50 gram mager rookspek
50 gram achterham

TIP
Liever vegetarisch?
Vergeet de ham en vervang de spek door de lekkere bacon van De Vegetarische Slager.
Oók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

BEREIDING
 
  • Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
  • Snijd of knip de zuurkool fijn.
  • Snijd het spek in kleine blokjes.
  • Bak de spekjes langzaam bruin in een soeppan.
  • Schil de aardappelen, winterwortel en knolselderij en snijd in blokjes.
  • Pel ui en knoflook en snijd in snippers.
  • Bak de groente een paar minuten mee met het spek.
  • Voeg 2 dl water toe en breng dit aan de kook.
  • Kook de groente in 5 minuten gaar.
  • Schep de zuurkool en het komijnzaad er doorheen.
  • Laat nu de soep nog 10 minuten koken.
  • Kook de aardappelblokjes in een beetje water gaar.
  • Giet dan de aardappelen af en roer de blokjes tot puree of gebruik een pureeknijper.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Roer de aardappelpuree door de soep om hem te laten binden.
  • Roer als laatste de hamreepjes door de Poolse zuurkoolsoep.
  • Eet smakelijk.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail