Portugese groenteschotel met bleekselderij

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Portugezen houden ook erg van lekker en gezond eten, dat is duidelijk. Dat wisten we natuurlijk al lang, maar heeft u deze lekkere Portugese groenteschotel met bleekselderij al eens geproefd? Probeer het eens uit.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
2 stronken bleekselderij
100 gram uien
1 kleine winterwortel
3 tomaten
50 gram boter
1 eetlepel bloem
1 glas bouillon (half blokje)
zout
BEREIDING
 
  • Was de stengels van de bleekselderij en snijd in stukjes van ongeveer 10 cm.
  • Kook deze in 10 minuten gaar in water met een snufje zout.
  • Daarna afgieten en koud laten worden.
  • Pel de ui en snijd in fijne snippers.
  • Schil de wortel en snijd in dunne plakjes.
  • Was de tomaten en snijd in stukjes.
  • Smelt de boter en fruit de ui glazig, samen met de wortel.
  • Voeg nu de bouillon toe.
  • Als er een glad sausje is ontstaan, voegt u de bleekselderij toe.
  • Laat 30 minuten zachtjes stoven op een laag vuur met het deksel op de pan.
  • Eet smakelijk.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail