Pruimen-sinaasappeldessert uit de oven

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.

Een lekker fruitdessert, dit pruimen-sinaasappeldessert. Heerlijk in combinatie met ijs, yoghurt of vla.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
8 grote pruimen
1 grote sinaasappel
30 gram boter
2 kaneelstokjes
8 hele kruidnagels
4 eetlepel vloeibare honing
4 scheppen vanille- of yoghurtijs, yoghurt of vla
3 eetlepels grofgehakte pecannoten
extra honing om te besprenkelen (optioneel)
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (gasovenstand 6).
  • Was de pruimen. halveer, verwijder de pit en snijd in dikke plakjes.
  • Neem 4 grote, rechthoekige stukken bakpapier of aluminiumfolie en leg in het midden van elk stuk een kwart van de pruimenplakjes, de boter, een half kaneelstokje en 2 kruidnagels.
  • Besprenkel elk pakketje met 1 eetlepel honing.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit.
  • Verdeel het sap en de schil over de vier pakketjes.
  • Sluit elk pakketje door eerst de 2 lange kanten van het bakpapier samen twee- of driemaal om te vouwen en vouw dan de andere twee kanten tweemaal om en vouw ze onder het pakketje.
  • Leg de pakketjes op de bakplaat en bak ze 20 minuten. De pakketjes zwellen een beetje op en het fruitmengsel wordt kokend heet. Pas dus op dat u zich niet brandt.
  • Haal de pakketjes uit de oven en zet ze elk op een bord.
  • Maak de pakketjes open en schep er (yoghurt)ijs, yoghurt of vla op.
  • Bestrooi met de fijngehakte pecannoten en besprenkel desgewenst met extra honing.
  • Dien warm op.
  • Smullen maar!

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail