Quinoa-boerenkoolsalade met zwarte bonen en avocado

Beperk het eten van boerenkool niet tot lekkere ouderwetse Hollandse stamppot. Probeer ook eens deze boerenkoolsalade voor de variatie. Lekker en supergezond!

 
INGREDIËNTEN
 
100 gram quinoa
2 ons boerenkool
1 klein blikje zwarte bonen
pijnboompitten
1 avocado
halve sinaasappel
olijfolie
peper en zout
BEREIDING
 
  • Bereid de quinoa
  • Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de boerenkool 3 minuten aan.
  • Voeg de bonen toe en bak nog 2 minuten.
  • Voeg de pijnboompitten toe en bak 1 minuut mee.
  • Giet de quinoa af en roer er doorheen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Was de sinaasappel.
  • Rasp de schil van een halve sinaasappel door het mengsel.
  • Maak een dressing.
  • Pers de halve sinaasappel uit.
  • Meng het sap in een bakje met 3 eetlepels olijfolie, peper en zout.
  • Snijd de avocado in partjes.
  • Verdeel de quinoa-boerenkoolsalade over de borden.
  • Verdeel de avocado over de borden.
  • Sprenkel de sinaasappeldressing over de quinoa-boerenkoolsalade.

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail