Rauwe spruitjessalade met dadels, appel, wortel en bleekselderij

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Nog zo’n lekker spruitjesrecept, voortkomend uit de menging van culturen en kook- en eetgewoonten. Rauwe spruitjessalade met dadels als garnering. Een bom vol gezondheid, vitaminen en mineralen, die ook nog eens heel lekker smaakt.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
Salade
250 gram spruitjes
1 handappel
125 gram wortel
3 stengels bleekselderij
2 eetlepels verse koriander
125 gram dadels
 
Dressing
1 eetlepel zure room
2 eetlepes magere mayonaise
2 theelepels olijfolie
1 sinaasappel: sap + geraspte schil
2 theelepels witte wijnazijn
zout en (versgemalen) zwarte peper.
BEREIDING
 
  • Ontpit de dadels en snijd in reepjes.
  • Maak de spruiten schoon en schaaf ze heel dun.
  • Rasp de wortel en snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  • Schil de appel en snijd in kleine partjes.
  • Roer de ingrediënten van de dressing door elkaar, maak af op smaak en zet opzij.
  • Meng de ingrediënten van de salade door elkaar en meng voldoende dressing door de salade om een smaakvol, samenhangend geheel te krijgen.
  • Strooi op het laatste moment de gehakte verse koriander en dadels over de salade.
  • Serveer de salade met de overgebleven dressing in een apart kommetje.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail