Rauwe spruitjessalade met oude Leidse kaas

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Een leuk spruitjesrecept uit de Oud-Hollandse keuken met een modern tintje. Rauwe spruitjessalade met oude Leidse kaas en pittige mosterd. Wat je ver weg haalt is vaak erg lekker, maar wat van dichtbij komt, is ook zeker niet te versmaden. Dat bewijst deze lekkere salade maar weer eens. Een lekkere salade als bijgerecht of als maaltijdsalade.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
Salade
400 gram spruitjes
2 uien
100 gram oude Leidse kaas (plak)
60 gram amandelen
 
Dressing
2 eetlepels balsamico-azijn
4 eetlepels olijfolie
2 theelepels pittige mosterd
1 theelepel honing
peper en zout
BEREIDING
 
  • Maak de spruitjes schoon, was ze en snijd de spruitjes in zo fijn mogelijke reepjes.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes van ongeveer een halve bij een halve centimeter.
  • Pel en snipper de ui, en hak de amandelen grof.
  • Meng al deze ingrediënten in een kom.
  • Meng in een apart kommetje de balsamico, olijfolie, mosterd en honing.
  • Proef en maak af op smaak met peper en zout.
  • Giet deze dressing over de salade.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail