Risotto met geroosterde pompoen

INGREDIËNTEN
 
2 eetl. olijfolie
1 kg pompoen, geschild en in blokjes gesneden van ongeveer 2 cm
1 kleine ui, fijngesneden
400 g arborio- of risottorijst
2 tl. verse rozemarijnnaaldjes
1 liter kokendhete kippenbouillon
(vers, bouillonblokjes of Soepfabriek)
zout
zwarte peper
3 el. geraspte Parmezaanse kaas
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Sprenkel 1 eetlepel olie in een kleine ovenschaal.
  • Schep er de helft van de pompoenblokjes in.
  • Rooster ze 30 minuten in de oven.
  • Stoom ondertussen de overige pompoenblokjes 15 tot 20 minuten en prak ze.
  • Houd de puree warm.
  • Verhit de resterende olie in een grote koekenpan met op laag vuur.
  • Bak hierin de ui tot hij glazig is.
  • Voeg de risottorijst toe, draai het vuur iets hoger en schep het 4 minuten om.
  • Voeg de rozemarijn toe.
  • Schep 1 soeplepel hete bouillon bij de risotto.
  • Roer circa 3 minuten, tot de risotto bijna alle vocht heeft opgenomen.
  • Schep er vervolgens telkens een nieuwe lepel bouillon bij en roer tot deze is opgenomen.
  • Na 20 tot 25 minuten is de risotto gaar en heeft een romige structuur.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Schep pompoenpuree, Parmezaanse kaas, zout en peper door de risotto.
  • Doe alles daarna in een grote schaal en garneer met de geroosterde pompoenblokjes.

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail