Risotto met knolselderij, wortel en tuinbonen

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, zoals deze risotto met knolselderij. In combinatie met een lekkere salade heeft u een heerlijk diner.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
400 gram knolselderij
300 gram bospeen
150 gram tuinbonen (vers, diepvries of blikje)
1 citroen
15 gram salie
2 tenen knoflook
6 eetlepels olijfolie
300 gram risottorijst
1 liter groentebouillon (zelfgemaakt, tablet of pot)
50 gram jong belegen kaas
15 gram boter
BEREIDING
 
  • Schil de knolselderij.
  • Snijd eerst in dunne plakken, vervolgens in repen van ± 2 cm en tot slot in schuine stukjes van ± 1 cm.
  • Schrap de wortels en snijd in schuine stukjes van ± 1 cm.
  • Was en halveer de citroen.
  • Doe de knolselderij, wortel en citroen in een ruime pan.
  • Voeg voldoende water toe, de groenten moeten net onder staan.
  • Bind de salie samen met het keukentouw en doe in de pan.
  • Kook de groenten in ± 15 min. beetgaar.
  • Kook de laatste 3 min. de tuinbonen mee.
  • Snijd ondertussen de salie en de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
  • Bak de fijngesneden salie en knoflook ± 2 minuten.
  • Bak de rijst 1 minuut mee.
  • Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst.
  • Voeg daarna weer een scheut bouillon toe en roer totdat ook dit is opgenomen door de rijst.
  • Herhaal dit tot de bouillon op is en de risotto gaar. Dit duurt ± 20 minuten.
  • Giet de groenten af en haal de citroen en de salie eruit.
  • Rasp de kaas.
  • Schep de groenten met de boter en de kaas door de risotto.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe het deksel op de pan en laat ± 3 minuten staan. NIET meer op het vuur.
  • Verhit ondertussen de olie en bak de rest van de salieblaadjes in 3 minuten knapperig.
  • Garneer de risotto met de gebakken salie.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail