Risotto met pastinaak en parmaham

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, bijvoorbeeld deze risotto met pastinaak. Samen met een lekkere salade zet u een heerlijk diner op tafel met deze risotto met pastinaak.
Probeer ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
250 gram pastinaak
250 gram winterpeen
10 gram verse Italiaanse kruidenmix
1 ui
30 gram boter
250 gram risottorijst
125 ml droge witte wijn
875 ml hete paddenstoelenbouillon (blokje)
75 gram Parmezaanse kaas
50 gram Prosciutto di Parma
BEREIDING
 
  • Schil de pastinaak en peen en snijd in stukjes van 1 x 1 cm.
  • Ris de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm en oregano en snijd fijn. Houd de salie apart.
  • Pel en snipper de ui.
  • Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem en voeg ui, tijm, oregano en de helft van de rozemarijn toe en fruit 1 minuut.
  • Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn.
  • Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen.
  • Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze ook is opgenomen.
  • Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is.
  • Beetgaar worden duurt ongeveer 25 minuten. Proef even om te weten of het goed is.
  • Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe als de rijst nog niet beetgaar is.
  • Kook ondertussen de pastinaak en wortel 6 minuten in ruim water met zout.
  • Giet af en voeg het de laatste 4 minuten van de kooktijd toe aan de risotto.
  • Rasp de kaas.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Neem de pan van het vuur en roer de ham en de helft van de kaas door de risotto met pastinaak.
  • Breng de risotto op smaak met peper en eventueel nog een snufje zout.
  • Garneer de risotto met pastinaak met de salie.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail