Rode biet-ui-peerpuree

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u alleen fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
 
Dit is een onverwacht lekkere combinatie, deze rode biet-ui-peerpuree. Beetje zoet-zuur, aards van smaak door de bieten en erg lekker bij vlees, vis of kip.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
3 middelgrote gekookte rode bieten
1 1/2 peer
80 gram ui
140 gram ongezouten boter
2 theelepels basterdsuiker
3 eetlepels azijn
zout
BEREIDING
 
  • Schil de peer, verwijder klokhuis en snijd in hele kleine stukjes.
  • Pel en snipper de uit in fijne stukjes.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Roer uien, peren, suiker en azijn er doorheen en laat – regelmatig roeren – 20 minuten koken.
  • Ontvel de bieten (indien nodig), hak in grove stukken en voeg toe.
  • Pureer het mengsel in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail