Roedjak: knolselderij in pittige zoetzure saus

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, o.a. deze roedjak, afkomstig uit de Indonesische keuken.
Roedjak is een van de vele pittige rijsttafelgerechten, maar is natuurlijk ook heerlijk als pittig bijgerecht bij een andere rijst- of pastamaaltijd.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
1/4 knolselderij
1 peper of lombok
1/2 theelepel suiker
2 theelepels citroensap
2 eetlepels zonnebloemolie
BEREIDING
 
  • Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken.
  • Snijd de plakken daarna in dunne reepjes.
  • Zet een pan op met water en een beetje zout en breng aan de kook.
  • Kook de reepjes gaar in ongeveer 8 minuten.
  • Giet af en laat goed droog stomen.
  • Snijd de peper in kleine stukjes.
  • Doe de peper in een kommetje en voeg suiker, citroensap en olie toe.
  • Roer het sausje door de reepjes knolselderij.
  • Eet smakelijk.

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail