Roerbak boerenkool met broccoli

 
INGREDIËNTEN
 
4 ons gesneden boerenkool
1 broccoli
2 eetlepels olijfolie
7 teentjes knoflook, in plakjes
1 rode chilipeper, fijngesneden (eventueel)
2 zongedroogde tomaten, in dunne reepjes
2 limoenen
zout en peper
BEREIDING
 
  • Snijd de broccoli fijn.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Verwijder de zaden uit de chilipeper en snijd fijn.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes.
  • Pers de 2 limoenen uit.
  • Verhit de olie in wok of hapjespan.
  • Roerbak de knoflook en de chilipeper 2 minuten in de olie.
  • Voeg de broccoli toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de boerenkool toe en bak 2 minuten mee.
  • Ondertussen blijf je voortdurend roeren, ook om aanbranden te voorkomen.
  • Voeg de reepjes zongedroogde tomaat en het limoensap toe.
  • Maak het roerbak gerecht op smaak met zout en peper.
  • Schep alles goed door elkaar.

Deze roerbak is heerlijk bij aardappelen, pasta, rijst of granen.

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail