Roggebrood met zuurkool, fricandeau en appelmoes

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van roggebrood met zuurkool, fricandeau en appelmoes?
 
Roggebrood met zuurkool is snel klaargemaakt en weer eens wat anders als lunch of tussendoortje.

 
INGREDIËNTEN
 
150 gram zuurkool
2 theelepels pittige mosterd
15 gram zachte boter
8 sneetjes roggebrood
4 eetlepels appelmoes
225 gram fricandeau (vleeswaren)
BEREIDING
     
  • Laat de zuurkool uitlekken in een zeef en druk het resterende overtollige vocht eruit met een pollepel.
  • Snijd eventueel de zuurkool iets fijner.
  • Meng de mosterd door de boter.
  • Besmeer hiermee de sneetjes roggebrood.
  • Verdeel de appelmoes over de sneetjes roggebrood.
  • Beleg met fricandeau en zuurkool.
  •  
    TIP
    Vang bij het laten uitlekken het zuurkoolvocht op om op te drinken. Supergezond en goed voor darmen en lever.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail