Romige witlofsoep met kerrie en appel

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes. Dit keer een lekkere romige witlofsoep met appel en kerrie. Dit fluweelzachte soepje met pit is een heerlijk voorgerecht.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. U kunt met witlof heerlijke combinaties maken met andere groenten, fruit, kaas, vis of vlees. U kunt er zoete, zoute, zure, bittere, hartige of echt pittig hete gerechten mee maken. U kunt er ook allerlei lekkere hapjes mee maken. Witlof is wat dat betreft een heel veelzijdige groente, waar u volop mee kunt experimenteren en het smaakt allemaal even lekker.

Probeer, behalve deze romige witlofsoep, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
2 grote witlofstronken
1 liter kippenbouillon
2 sjalotjes
halve appel
125 ml slagroom
1 theelepel milde kerriepoeder
1 eetlepel (verse) peterselie
1 eetlepel (verse) dragon
olijfolie
peper en zout
 
TIP
Geen zin om zelf bouillon te maken voor deze romige witlofsoep? Geen probleem!
De biologische bouillons van De Kleinste Soepfabriek zijn een goed, erg lekker en makkelijk alternatief. Of u kiest voor biologische bouillonblokjes, ook dat kan natuurlijk. Voor beide hoeft u niet naar een andere winkel, want zowel de bouillon in potten als de biologische bouillonblokjes kunt u kopen bij Groenteboer Marco.
BEREIDING
 
  • Pel de sjalotje en snijd in fijne snippers.
  • Was de witlof en snijd in reepjes.
  • Schil een halve appel, verwijder klokhuis en snijd in blokjes.
  • Verhit wat olie in een ruime kookpan.
  • Fruit de sjalot met de kerrie totdat de sjalotjes zacht zijn.
  • Voeg de witlof en de appel toe in de pan en bak even kort mee.
  • Blus af met de kippenbouillon en breng aan de kook.
  • Zet dan het vuur zacht en laat verder pruttelen totdat de witlof heel zacht is.
  • Haal de pan van het vuur af.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
  • Voeg de slagroom toe en warm nog even goed door, maar niet meer laten koken!
  • Maak af op smaak met peper en zout.
  • Roer op het laatste moment de (verse, fijngesnipperde) peterselie en dragon door de romige witlofsoep.
  • Serveer de romige witlofsoep in kommen of op borden.
  • Eet smakelijk!

 
TIP
Serveer deze hartige, romige witlofsoep samen met lekker brood en een frisse salade, en je hebt in plaats van een voorgerecht een heerlijk en volledig hoofdgerecht.

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail