Salade met pastinaak en peer

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Met deze salade met pastinaak en peer serveert u iets bijzonders. Een niet alledaagse combinatie van groente en fruit, die erg goed uitpakt en erg lekker is. Probeer het maar eens uit deze salade en laat u verrassen.

Probeer, behalve deze lekkere salade met pastinaak en peer, ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden. Of beter gezegd, u wordt vanzelf een topkok met onze recepten.

INGREDIËNTEN
 
2 grote of 4 kleine pastinaken
4 handjes rucola
2 rijpe peren
100 gram noten
olijfolie
honing
peper en zout
150 gram gorgonzola
3 eetlepels witte wijnazijn
1,25 dl olijfolie
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de pastinaken en snijd ze in reepjes van ongeveer 10 cm.
  • Schil de peren en snijd ze in dunne partjes.
  • Smeer de pastinaakreepjes in met olijfolie, peper, zout en een likje honing.
  • Verspreid ze over een bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze mooie bruine randjes krijgen. Heeft u geen oven, bak de kaasjes dan in een koekenpan.
  • Rooster ook de noten in de oven (10 minuten) of in een koekenpan zonder olie.
  • Pak een kommetje voor de dressing.
  • Plet de gorgonzola met een vork.
  • Roer er de azijn en de olie door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg op elk bord een handje rucola.
  • Verdeel er de peer, pastinaak en noten over.
  • Giet de dressing over de salade.
  • Maak af met wat vers gemalen peper.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail