Salami-zuurkoolsalade met paprika, bleekselderij en appel

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze salami-zuurkoolsalade met paprika, bleekselderij en appel?

Deze salami-zuurkoolsalade is makkelijk en snel klaar te maken. Als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd of in combinatie met lekker brood ook heerlijk als lunch.

INGREDIËNTEN
 
250 gram zuurkool
1 aardappel
1 stengel bleekselderij
1 rode paprika
1 harde appel
50 gram salami (plak of worstje)
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel yoghurt
1 eetlepel karwijzaad
1 theelepel paprikapoeder mild
zout en peper
BEREIDING
 
  • Schil en kook de aardappel.
  • Snijd de afgekoelde aardappel in plakken.
  • Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en druk het nog overtollige vocht weg met een pollepel.
  • Doe de zuurkool in een kom.
  • Haal de zuurkool uit elkaar met 2 vorken en snijd iets fijner.
  • Snijd bleekselderij, paprika en salami in smalle reepjes.
  • Schil eventueel de appel en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de appel in schijfjes.
Besprenkel de appelschijfjes met citroensap en zet opzij.
  • Meng zuurkool, bleekselderij, paprika en salami.
  • Maak nu de dressing aan
  • Klop citroensap, yoghurt, karwijzaad en paprikapoeder goed door elkaar.
  • Maak op smaak af met peper en zout, en eventueel wat knoflook.
  • Giet de dressing over de salade.
  • Hussel de salade nogmaals goed door elkaar.
  • Garneer de salami-zuurkoolsalade met de appelschijfjes.
  •  
    TIP
    Vang bij het laten uitlekken het zuurkoolvocht op om op te drinken. Supergezond en goed voor darmen en lever.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail