Sinaasappel-kool-spinaziesalade
met noten en gekonfijte sinaasappel

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
Een bijzondere salade, deze sinaasappel-kool-spinaziesalade, vooral door de gekonfijte sinaasappel. Lekker als bijgerecht of als lunchsalade in combinatie met lekker brood.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
4 sinaasappels
350 gram witte kool
350 gram rode kool
100 gram verse spinazie
1 citroen
200 gram pecannoten
2 eetlepel honing
½ theelepel kaneel
6 eetlepels olijfolie
6 eetlepels suiker
zout en peper
BEREIDING
 
  • Schil de sinaasappels en verwijder de pitten en zoveel mogelijk van de witte vliesjes. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Houd de schil van 1 sinaasappel apart, snijd in reepjes, kook 20 minuten in water en giet daarna af.
  • Doe de suiker en de gekookte schil in een koekenpan en bak ongeveer 5 minuten op matig vuur totdat de suiker begint te karamelliseren.
  • Voeg hele pecannoten toe. Schep net zo lang om totdat ook de noten een laagje karamel hebben.
  • Schep het sinaasappelschil-noten mengsel daarna uit de pan en laat afkoelen op een snijplank. Hak daarna in grove stukken en bewaar afgedekt tot gebruik.
  • U gaat nu de dressing maken. Doe het sap van de citroen, de honing, olijfolie en kaneel in een jampotje met deksel en schud goed.
  • Maak af op smaak met peper en zout en zet opzij.
  • Snijd de rode en witte kool in dunne reepjes. Leg in een vergiet.
  • Giet er kokend water overheen en laat goed uitlekken.
  • Leg daarna de koolreepjes in een schaal.
  • Meng de helft van de dressing door de kool en laat 10 minuten intrekken.
  • Was de spinazie, laat goed uitlekken en verdeel over de borden.
  • Verdeel vervolgens de koolsalade, de sinaasappelplakken en het notenmengsel ook over de borden.
  • Besprenkel het geheel met de rest van de dressing en bestrooi eventueel nog met wat zout en peper.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail