Slavink met bleekselderij en gebakken appel

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Een lekker ouderwetse maaltijd, die u nog wel kent uit moeders of grootmoeders tijd (afhankelijk van uw leeftijd). Dat eten we niet zo vaak meer tegenwoordig, maar is eigenlijk toch wel lekker. Daarom, hier een recept voor lekkere “ouderwetse” slavink met bleekselderij en gebakken appel, in een iets gemoderniseerd jasje. Mmmm!
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
3 stengels bleekselderij
2 appels
1 ui
4 slavinken
125 gram crème fraîche
50 gram boter
peper en zout
BEREIDING
 
 • Was de bleekselderij en snijd in smalle boogjes van ongeveer 2 cm.
 • Pel de ui en snipper fijn.
 • Verhit de boter in braadpan of grote koekenpan en bak de slavinken in 3 minuten op een hoog vuur lichtbruin.
 • Zet het vuur laag en braad de slavinken met het deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar. Regelmatig keren.
 • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dikke plakken.
 • Voeg de laatste 3 minuten van de baktijd van de slavinken de appelplakken, de bleekselderij en de uien toe en bak alles op een hoog vuur gaar.
 • Haal de slavinken uit de pan en houd ze warm.
 • Schep de crème fraîche in de pan en roer goed door.
 • Maak af op smaak met peper en zout.
 • TIPS
  Lekker met gebakken aardappelen.
  Voeg met de créme fraîche ook eens 1 eetlepel mosterd toe. Hoe pittiger de mosterd, hoe pittiger de saus.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail