Eenvoudige slawrap met bonen

Sla wordt meestal rauw gegeten, maar eigenlijk alle sla leent zich ook heel goed voor koken, stomen, wokken, roerbakken en afhankelijk van de soort (alleen stevige sla) ook voor grillen. Probeer onze slarecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke gerechten.
Wat dacht u van deze eenvoudige slawrap met bonen? Mmmm…. lekker!

Variëren met slasoorten is niet alleen leuk en lekker, maar ook gezond. Hoewel alle slasoorten gezond zijn en vitaminen, mineralen en vezels bevatten, verschillen de elementen en de voedingswaarde per slasoort. Gevarieerd eten – ook met sla – is daarom gezond.
IJsbergsla bijvoorbeeld bevat veel vezels, maar erg weinig vitaminen en mineralen. Frisée of krulandijvie is rijk aan nitraten en veldsla is rijk aan ijzer en vitamine A. De meest gegeten slasoort, de oude vertrouwde kropsla is rijk aan vitamine C, A, kalium, calcium en fosfor.
 
Veel mensen gooien de buitenste, meest groene bladeren van de sla weg omdat ze wat harder en taaier zijn. Maar daarmee wordt meteen een groot deel van de waardevolle voedingsbestanddelen van de sla weggegooid. Zonde dus! U kunt beter de iets hardere bladen wat fijner snijden of scheuren, en dan mengen met de zachtere bladeren. Of even kort blancheren in kokend water. Een paar seconden is genoeg om het blad wat zachter te maken. Houd als stelregel aan dat hoe groener en donkerder een blad is, hoe rijker aan voedingsbestanddelen.
 
Deze slawrap met bonen is eenvoudig en en in een handomdraai klaar te maken. Handig als u weinig tijd hebt, maar toch gezond wilt eten. Lekker als lunch, tussendoortje of als borrelhapje. Gebruik voor borrelhapjes cocktailprikkers om de blaadjes bij elkaar te houden.

INGREDIËNTEN
 
4 grote bladeren ijsbergsla
1 klein blikje bonen naar keuze (150 gram)
2 eetlepels tahin
4 plakken kipfilet
1/2 avocado
BEREIDING
 
  • Maak de bladeren voorzichtig los van de krop, was ze en dep droog met een schone theedoek.
  • Besmeer de slabladeren met de bolle kant van een lepel met de tahin.
  • Spoel de bonen af en laat goed uitlekken.
  • Beleg elk slablad met een plakje kipfilet en 2 eetlepels bonen.
  • Snijd een halve avocado in blokjes of plakjes en verdeel dit over de slawraps.
  • Rol de slabladeren voorzichtig op.
  • Bind samen of zet vast met cocktailprikkers
  • Voor borrelhapjes snijd u de wrap in stukjes met een scherp mes.
  •  
    TIP
    Zin in iets hartigers? Meng dan wat sambal door de tahin.

Terug naar SLA recepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail