Snelle witlofschotel met tomatensalade en pasta

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes. Deze snelle witlofschotel met tomatensalade en pasta is speciaal voor mensen, die niet veel tijd hebben of gewoon deze dag weinig zin hebben om veel tijd te besteden aan koken, maar toch gezond en goed willen eten.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. U kunt met witlof heerlijke combinaties maken met andere groenten, fruit, kaas, vis of vlees. U kunt er zoete, zoute, zure, bittere, hartige of echt pittig hete gerechten mee maken. U kunt er ook allerlei lekkere hapjes mee maken. Witlof is wat dat betreft een heel veelzijdige groente, waar u volop mee kunt experimenteren en het smaakt allemaal even lekker.

Probeer, behalve deze snelle witlofschotel, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
750 gram witlof
200 gram brandnetelkaas
125 ml melk
125 ml kookroom
2 theelepels gedroogde of 2 takjes verse tijm
2 theelepels gedroogde of 2 takjes verse rozemarijn
2 eetlepels maizena
2 grote stevige tomaten
2 bosuitjes
olijfolie
300 – 400 gram pasta
peper en zout
BEREIDING
 
  • Zet een pan water op voor de pasta.
  • Was en snijd de witlof in de lengte in repen van zo’n 2 cm breed.
  • Als je verse kruiden gebruikt, ris dan de blaadjes van de takjes en hak een beetje fijn.
  • Verhit de olie in de wok en roerbak 3 minuten de witlof, tijm en rozemarijn.
  • Voeg de room en de melk toe en laat dit 10-15 minuten op een laag vuur inkoken.
  • Terwijl dit pruttelt, heb je nu de tijd om alvast de tomatensalade te maken.
  • Was en snijd de tomaten in plakjes en de bosuitjes in ringetjes en doe dit in een kom.
  • Sprenkel wat olijfolie, peper en zout over de tomaten en de bosuitjes.
  • Hussel dit goed door elkaar en klaar is je tomatensalade.
  • Doe nu de pasta in de pan kokend water, dan zijn de witlof en de pasta ongeveer gelijk klaar.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes of rasp, zodat de kaas sneller smelt.
  • Voeg de kaas toe aan de wok met witlof en laat smelten.
  • Doe 2 eetlepels maizena in een kommetje en voeg 4 eetlepels water toe. Meng dit goed.
  • Giet nu al roerend de helft van maizena in de wok.
  • Blijf roeren en kijk dan of je snelle witlofschotel nog meer gebonden moet worden.
  • Zo ja, giet dan de rest van de maizena al roerend in de wok.
  • Laat nog even doorpruttelen.
  • Maak je snelle witlofschotel af op smaak met zout en peper.
  • Dien op met de pasta en je tomatensalade.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail