Spa­ghet­ti Boe­ren­kool met
cour­get­te, cherrytomaat en sambal

Spa­ghet­ti Boe­ren­kool. Ook een hele goede smaakcombinatie en dit recept voor Spa­ghet­ti Boe­ren­kool is bovendien een lekker pittig gerecht.
Dat is weer eens wat anders dan de stamppot die wij van vroeger kennen. De spaghetti boerenkool is snel klaar, verrassend pittig en nog gezond ook!

 
INGREDIËNTEN
 
150 gram gesneden boerenkool
250 gram cherrytomaten
1 courgette
2 tenen knoflook
300 gram spaghetti
50 gram ansjovisfilets in olijfolie
1 eetlepel sambal
50 gram Pecorino Romano of Parmezaanse kaas

BEREIDING
 
  • Kook de pasta.
  • Snijd ondertussen de knoflook fijn.
  • Verhit ondertussen ook de ansjovis met de olie in een hapjespan.
  • Duw met een pollepel de ansjovis in kleine stukjes.
  • Voeg knoflook en sambal toe.
  • Fruit dit geheel ± 2 minuten op een laag vuur.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Voeg boerenkool en courgette toe.
  • Roerbak 5 minuten op een hoog vuur.
  • Schep regelmatig om.
  • Halveer ondertussen de tomaatjes.
  • Giet de spaghetti af.
  • Meng de tomaatjes door de groenten.
  • Schaaf de Italiaanse kaas over de spaghetti boerenkool.
  • Eet smakelijk!
  • Tip
    Vind je deze Spa­ghet­ti Boe­ren­kool te pittig of niet pittig genoeg? Voeg dan meer of minder sambal en knoflook en/of peper toe aan de spaghetti.

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail