Spruitenpesto

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Spruitenpesto, dat eet u niet iedere dag. Lekker of donker brood, roggebrood of toastje. Maar spruitenpesto door een lekkere pasta met bijvoorbeeld makreel, zalm of kaas is ook niet te versmaden. Probeer eens wat uit.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
200 gram spruiten
50 gram pistachenoten
50 gram Parmezaanse kaas
40 gram verse kruiden naar keuze
1 teen knoflook
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
BEREIDING
 
  • Maak de spruitjes schoon en was ze.
  • Pel de knoflookteen en snijd fijn.
  • Doe de knoflook met de pistachenoten en de Parmezaanse kaas in de keukenmachine of blender en maal fijn.
  • Voeg spruitjes, verse kruiden en de olijfolie toe en mix tot het een egale massa is.
  • Proef en pas smaak en textuur aan naar wens met extra olijfolie en zout en peper.
  • Smullen maar!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail