Spruitensoep met spekjes

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Een soepje is altijd lekker. Als lunch, als voorgerecht, als hoofdgerecht of als tussendoortje. Ook mensen die niet gek zijn op groenten, houden meestal wel van soep en krijgen met de soep toch flinke hoeveelheid groente binnen. Voor kinderen is soep een goede manier om vertrouwd te raken met de smaak van verschillende groenten. Een lekker hartig soepje, deze spruitensoep met spekjes. Heerlijk als tussendoortje of als lunch in combinatie met lekker donker bruin brood, mmmmm.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
800 gram spruitjes
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 liter groentebouillon (blokjes of pot)
300 gram crème fraîche
150 gram spekblokjes
olijfolie
BEREIDING
 
  • Gebruikt u bouillonblokjes, maak dan eerst de bouillon.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Maak de spruitjes schoon en was ze.
  • Verhit olijfolie in een kookpan en fruit de ui, knoflook en spruitjes.
  • Blus af met de groentebouillon en breng aan de kook.
  • Zet daarna het vuur laag en kook de spruiten gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Bak ondertussen de spekjes krokant.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng opnieuw aan de kook.
  • Voeg 200 gram van de crème fraîche toe.
  • Maak af op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in borden of kommen, verdeel de spekjes en voeg een extra lepel crème fraîche toe.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail