Spruitjes-avocadosoep

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Een soepje is altijd lekker. Als lunch, als voorgerecht, als hoofdgerecht of als tussendoortje. Ook mensen die niet gek zijn op groenten, houden meestal wel van soep en krijgen met de soep toch flinke hoeveelheid groente binnen. Voor kinderen is soep een goede manier om vertrouwd te raken met de smaak van verschillende groenten. Deze zachte spruitjes-avocadosoep is heerlijk als voorgerecht bij een diner of als tussendoortje. U kunt de spruitjes-avocadosoep zachter of juist pittiger maken door minder of meer knoflook en kurkuma toe te voegen.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
400 gram spruitjes
1 ui
2 teentjes knoflook
1 avocado
2 blokjes groentebouillon
1 liter water
kurkuma
olijfolie
zwarte peper uit de molen
BEREIDING
 
  • Maak de spruitjes schoon en was ze.
  • Pel de ui en de knoflook, en snijd fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en fruit ui en knoflook op laag vuur.
  • Doe de spruitjes erbij, voeg een flinke snuf kurkuma toe en schep goed om.
  • Voeg daarna het water en de bouillonblokjes toe en laat de soep 10 minuten koken. Haal daarna van het vuur.
  • Schil en ontpit de avocado, snijd in blokjes en voeg toe aan de soep.
  • Pureer met een staafmixer tot u een mooie gladde soep hebt.
  • Is de soep te dik? Voeg dan wat water toe.
  • Proef even en voeg zo nodig nog een snufje zout toe.
  • Maal zwarte peper over de soep, nadat het is opgediend.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail