Spruitjes gewikkeld in spek. Een simpel, maar lekker borrelhapje.

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Een super simpel, maar o zo lekker borrelhapje, deze spruitjes gewikkeld in spek. Een kind kan de was doen en voor het overige doet de oven het werk voor u. Zelfs op een druk bezocht feestje, kunt u nog wel 5 minuten vrij maken om een half uurtje later met een bijzonder smakelijk borrelhapje voor de dag te komen. Iets om te onhouden dus, deze spruitjes gewikkeld in spek.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
500 gram spruitjes
200 gram plakjes ontbijtspek
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak de spruitjes schoon en halveer de grote exemplaren.
  • Snijd de plakjes ontbijtspek in 2 gelijke stukken.
  • Neem telkens een stuk ontbijtspek en omwikkel hiermee een spruitje.
  • Verdeel de spruitjes met spek over de bakplaat en rooster ze in 20-25 minuten gaar.
  • Smullen maar!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail