Spruitjes met appel en tijm uit de oven

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u alleen fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
 
Dit recept voor spruitjes met appel en tijm geeft een hele andere smaak aan de spruitjes. Veel mensen houden niet van spruitjes. Toch maar eens proberen, grote kans dat u dit wel lekker vindt.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
125 gram appel
450 gram spruitjes
2 theelepels verse tijm
60 ml appelcider
4 theelepels olijfolie
zout en peper
BEREIDING
 
  • Verwarm een ​​oven voor op 190 graden.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
  • Maak de spruitjes schoon en snijd in kwarten.
  • Hak de tijm fijn.
  • Roer spruitjes, appel, appelcider, olijfolie en tijm in een ovenschaal.
  • Maak af op smaak met zout en peper en meng goed.
  • Bak in de voorverwarmde oven totdat de spruitjes beetgaar zijn. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail