Spruitjes met geitenkaas en ricotta

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Spruitjes met geitenkaas en ricotta, een zeer Mediterraans recept voor wat wij vroeger beschouwden als een typisch Hollands gerecht. Niet dus, zeer internationaal, dit superfood. bovendien komen de spruiten oorspronkelijk uit België en niet uit Nederland.
Spruitjeshaters aller landen, geef de spruitjes een kans en laat u verrassen.
Dit ovengerecht van spruitjes met geitenkaas en ricotta zijn lekker als bijgerecht bij pasta, rijst en andere graangerechten.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
800 gram spruitjes
100 gram verse geitenkaas
100 gram ricotta
2 eieren
6 eetlepels halfvolle melk
1 teentje knoflook
peper en zout
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de spruitjes beetgaar in een bodem kokend water.
  • Leg 4 spruitjes opzij en snijd de andere spruitjes in vieren.
  • Plet de geitenkaas en de ricotta in een kom.
  • Doe er het geplette teentje knoflook, de melk en de losgeklopte eieren bij en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
  • Voeg als laatste de spruitjes toe en meng alles goed door elkaar
  • Giet er de melk bij (kan eventueel ook weggelaten worden).
  • Giet het mengsel in 4 ovenschaaltjes of stoofpannetjes en garneer met een spruitje.
  • Zet het gerecht 30 minuten in de oven tot er zich een goudbruin korstje vormt.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail