Spruitjes met ui en kaas

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Dit keer een heel eenvoudig recept voor spruitjes met ui en kaas. Spruitjeshaters die wel van ui en kaas houden, vinden dit over het algemeen lekker, op voorwaarde uiteraard dat ze bereid zijn het gerecht uit te proberen en niet bij voorbaat al ‘nee’ zeggen omdat er spruitjes in zitten. Ik zou zeggen, geef de spruitjes een kans en laat u verrassen.
Spruitjes met ui en kaas zijn lekker als hartig bijgerecht of groenteschotel bij aardappelen, rijst en graangerechten.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 kg spruitjes
1 grote ui
zakje geraspte (oude) kaas
boter
peper en zout
nootmuskaat
BEREIDING
 
  • Maak de spruitjes schoon, verwijder de harde onderkant, was ze en halveer ze.
  • Pel de ui en snipper grof.
  • Smelt de boter in de pan en fruit de ui tot de ui glazig is.
  • Doe dan de spruitjes erbij en laat zachtjes stoven tot de spruitjes beetgaar zijn. Roer regelmatig om.
  • Maak af op smaak met zout, peper en nootmuskaat en meng goed.
  • Als de spruitjes beetgaar zijn, strooit u de kaas er overheen en mengt u nogmaals.
  • Het gerecht is klaar als de kaas begint te smelten.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail