Spruitjes-sperziebonen-worteltaart met croissantdeeg

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Dit keer gebruikt u geen bladerdeeg, maar croissantdeeg voor deze spruitjes-sperziebonen-worteltaart. Niet minder lekker, wel iets minder vet, denk ik. Hoe dan ook een lekkere taart, voor lunch, diner of de hongerige trek tussendoor.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
500 gram spruiten;
500 gram sperziebonen;
1 bos worteltjes
350 gram quorn of kipfilet in kleine stukjes
2 blikjes Danerolles croissants
1 glas sherry
1 theelepel kerriepoeder
zonnebloemolie
peper en zout
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de groenten schoon en was ze.
  • Stoom of kook de groenten beetgaar en laat ze daarna goed uitlekken.
  • Bak de stukjes quorn of kip rondom bruin in een koekenpan met een beetje olie.
  • Meng de groenten met de quorn of kip en maak af op smaak met zout, peper en kerrie.
  • Giet er een flinke scheut sherry bij en laat de alcohol verdampen. Haal daarna van het vuur.
  • Ondertussen bedekt u de bodem van een springvorm met op maat geknipt bakpapier.
  • Rol het deeg iets uit met een deegroller om genoeg deeg te hebben om de hele taartvorm te kunnen bekleden.
  • Gebruik ¾ van het croissantdeeg om de bodem en randen van de vorm te bedekken.
  • Schep dan de vulling in de vorm en met het overgebleven deeg maakt u een deksel voor de taart.
  • Laat in het midden een gaatje open zodat de stoom er uit kan en het vocht kan verdampen.
  • Bak 15-20 minuten in de oven totdat er een mooie lichtbruine korst is.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail