Spruitjescurry Een Jamie Oliverrecept

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Spruitjescurry, een lekker en bijzonder gerecht van Jamie Oliver. De spruitjes in combinatie met zoete aardappelen en koriander maken deze spruitjescurry tot een heel bijzonder gerecht. Lekkere rijst erbij en eventueel nog een frisse salade, en u heeft een heerlijk diner.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
400 gram spruitjes
2 uien
3 zoete aardappelen
flinke hand verse koriander
9 tenen knoflook
stukje gember van 7 cm
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels mosterdzaad
4 theelepels pittige kerrie
300 gram linzen
4 eetlepels olie
1 ½ liter groentebouillon (blokjes of pot)
500 ml kokosmelk
BEREIDING
 
  • Doe eerst al het voorbereidend werk, zodat u lekker door kunt werken als u aan het koken bent. Gebruikt u bouillonblokjes, maak dan eerst de bouillon.
  • Maak de spruitjes schoon en was ze.
  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes.
  • Pel de knoflook en snijd in hele dunne plakjes.
  • Schil de gember en hak fijn.
  • Fruit de ui in een koekenpan of wok.
  • Voeg het grootste deel van de knoflook en de gember toe en bak deze een paar minuten mee.
  • Roer de specerijen erdoor tot de mosterdzaadjes beginnen te springen.
  • Roer er de linzen, bouillon en kokosmelk doorheen, breng aan de kook en laat 15 minuten op een laag vuur sudderen.
  • Voeg de zoete aardappel toe en bak 15-20 minuten mee.
  • Blancheer ondertussen de spruitjes 3 minuten in kokend water. Laat ze vervolgens uitlekken en snijd daarna de spruitjes in plakjes.
  • Verhit het restant van de knoflook in een beetje olie. Als het begint te sissen, voegt u de spruitjes toe. Roerbak ze nog 1 minuut.
  • Hak ondertussen de verse koriander fijn. Voeg daarna de spruitjes en de koriander toe aan de curry.
  • Dien op met rijst. Eet smakelijk!
  • TIP
    Doe altijd eerst al het voorbereidend werk dat gedaan kan worden, zodat u lekker door kunt werken als u aan het koken bent. Het handigst werkt het om alle voorbereide ingrediënten in een eigen kommetje apart te zetten.

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail