Spruitjespannenkoeken met pecannoten en oude kaas

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Dat is echt iets heel anders dan u gewend bent als u aan pannenkoeken denkt. Deze spruitjespannenkoeken met pecannoten zijn lekker als tussendoortje voor de hartige trek of alz bijzondere lunch als u het combineert met een lekkere (spruitjes)salade of geroosterde groenten. Zelfs de meeste spruitjeshaters vinden dit lekker. Proberen dus maar!
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 pak (meergranen) pannenkoekenmix
200 gram fijngehakte rauwe spruitjes
100 gram geraspte oude kaas
pecannoten
1 theelepel bakpoeder
BEREIDING
 
  • Maak de spruiten schoon, was ze, droog ze af met een schone theedoek en hak in fijne reepjes of snippers.
  • Bereid de pannenkoekenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking (of maak zelf een beslag).
  • Roer de fijngehakte spruitjes, de kaas en het bakpoeder er doorheen.
  • Bak pannenkoeken en bestrooi ze bij het opdienen met gehakte pecannoten.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail