Spruitjesquiche met paprika en worstjes

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Spruitjesquiche met paprika en worstjes, een lekker pittige quiche, tenminste… Wilt u meer of minder pit in, gebruik dan zachte of juist pittige worstjes in deze quiche.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
400 gram spruitjes
270 gram (gekruide) worstjes
1 rode paprika
4 eieren
125 ml creme fraiche
kerriepoeder
paprikapoeder
40 gram geraspte kaas
peper en zout
boter (om in te vetten)
bladerdeeg
BEREIDING
 
  • Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de spruitjes schoon, was ze en breng ondertussen een grote pan met water aan de kook. Doe spruitjes in het kokende water en blancheer ze 5 minuten. Giet daarna af, laat goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier of schone theedoek.
  • Snijd de worstjes in stukken en bak ze in een pan rondom bruin.
  • Snijd de paprika in stukjes en voeg 3 minuten toe aan de worstjes.
  • Vet een quichevorm in met een beetje boter en bekleed met bladerdeeg, druk de naden goed op elkaar.
  • Verdeel de spruitjes, worstjes en paprika in de vorm.
  • Klop de eieren, crème fraîche, kerriepoeder, paprikapoeder, kaas en peper en zout door elkaar met een garde.
  • Giet het mengsel over de vulling en bak de quiche in 30 minuten gaar.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail