Spruitjesroerbak met mie, appel, gember en tofu

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
Een lekker pittig vegetarisch roerbakgerecht met een oosters tintje, deze spruitjesroerbak met appel. Dat is weer eens wat anders als de Hollandse wijze van het koken met spruiten. Zelfs niet-liefhebbers van spruiten kunnen vaak dit gerecht wel waarderen.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
700 gram spruitjes
2 appels, geschild en in partjes
1 ui
1 teentje knoflook
stukje gember van ongeveer 5 cm.
3 eetlepels chilisaus
2 eetlepels sojasaus
100 ml water
4 eetlepels zonnebloemolie
2 pakjes pittige tofureepjes
250 gram mienestjes of zilvervliesrijst
BEREIDING
 
  • Kook de mie of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de ui en snipper fijn, pel de knoflook en schil de gember en hak fijn.
  • Schil de appels en snijd in partjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui samen met gember en uitgeperste knoflook.
  • Voeg de spruitjes toe en roerbak nog 5 minuten.
  • Voeg dan de appel toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg chilisaus, sojasaus en water toe en laat nog 5 minuten pruttelen, totdat de spruitjes beetgaar zijn.
  • Bak de tofureepjes apart in een koekenpan totdat ze lekker krokant zijn.
  • Serveer de spruitjes met de tofureepjes en de mie of de rijst.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail