Spruitjessnack met ham, kipfilet of kaas

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Eenvoudiger om een lekkere snack te maken dat deze spruitjessnack met ham, kipfilet of kaas, kan het niet worden. Hoewel doodeenvoudig om te maken, is deze spruitjessnack erg lekker bij de borrel. U kunt eenvoudig een grote variatie aan snacks maken door te variëren met vis, vlees, gevogelte of kaas. Met deze eenvoudige spruitjessnack kunt u alle kanten op.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
cocktailprikkers
De hoeveelheid spruitjes, ham, kipfilet, andere gemarineerde vleeswaren of kaas is volledig afhankelijk van het aantal personen en het gewenste aantal hapjes.
BEREIDING
 
  • Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar in licht gezouten water.
  • Koel af onder koud stromend water, laat uitlekken en droog af met een schone theedoek of keukenpapier.
  • Snijd de spruitjes doormidden, leg er een stukje ham, kipfilet of kaas tussen en steek er een cocktailprikkertje doorheen.
  • Snacken maar!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail