Spruitjessoep met kikkererwten en kastanjesl

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Een soepje is altijd lekker. Als lunch, als voorgerecht, als hoofdgerecht of als tussendoortje. Ook mensen die niet gek zijn op groenten, houden meestal wel van soep en krijgen met de soep toch flinke hoeveelheid groente binnen. Voor kinderen is soep een goede manier om vertrouwd te raken met de smaak van verschillende groenten. Deze spruitjessoep met kikkererwten en kastanjes – een recept van Jamie Oliver – heeft een lekkere, aardse smaak. Deze soep is gemaakt voor de herfst lijkt het wel. De smaak past helemaal bij de herfst, de kleuren en de geuren.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
200 gram spruitjes
1 ui, gesnipperd
2 wortels, gesneden
2 stengels bleekselderij, gesneden
4 tenen knoflook, gehakt
3 takjes rozemarijn
100 gram vacuüm verpakte kastanjes (of blik)
1 blikje kikkererwten à 400 gram
750 ml bouillon (blokjes of pot)
50 gram Parmezaanse kaas (+ wat extra)
olijfolie
geroosterde ciabatta, ingewreven met knoflook (optioneel)
BEREIDING
 
  • Gebruikt u bouillonblokjes, maak dan eerst de bouillon.
  • Maak de spruitjes schoon, was ze en snijd in kwarten.
  • Pel ui en knoflook en snipper fijn.
  • Schrap de worteltjes en snijd in plakjes.
  • Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd in boogjes.
  • Snijd de kastanjes in plakjes.
  • Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
  • Fruit ui, wortels en bleekselderij 10 minuten in een beetje olie.
  • Voeg de Parmezaanse kaas, knoflook en rozemarijn toe, verhit nog 2–3 minuten en voeg daarna de kastanjes, kikkererwten en bouillon toe.
  • Laat de soep 15 minuten koken en voeg dan de spruitjes toe.
  • Laat nog 6–8 minuten zacht pruttelen en zet dan het vuur uit.
  • Laat de smaken minimaal 1 uur op elkaar inwerken.
  • Verwarm de soep opnieuw, vlak vóórdat u gaat eten.
  • Dien op met wat extra Parmezaanse kaas en een lekkere, met knoflook ingewreven, geroosterde ciabatta.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail