Spruitjestaart met broccoli, prei, bosui en spekjes

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Een lekkere hartige, gezonde groentetaart met 2 types superfood: spruitjes en broccoli. Heerlijk, deze spruitjestaart met broccoli, prei, bosui en spekjes. En zowel koud als warm lekker, dus ook mee te nemen als lunch naar het werk.
Deze taart kunt u overigens in een springvorm bakken, maar ook als ovenschotel bereiden. De hoeveelheid bladerdeeg die u nodig hebt, hangt af van de maat ovenschotel of springvorm.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
500 gram spruitjes
1 stronk broccoli
1 prei
2 bosuitjes
200 gram spekblokjes
2 teentjes knoflook
4 eieren
125 ml slagroom
zout en peper
2 theelepels nootmuskaat
2 theelepels kerriepoeder
125 gram geraspte kaas
bladerdeeg
BEREIDING
 
  • Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de spekjes 6 minuten zonder extra vet in een koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Maak alle groenten schoon en snijd prei, bosui en broccoli in kleine stukken.
  • Vet ovenschaal of springvorm in en bedek deze met bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in en bak dit 10 minuten voor.
  • Kook de spruitjes gaar in tien minuten en voeg na 5 minuten de prei, bosui en broccoli toe. Giet daarna af en laat heel goed uitlekken. Druk zo nodig met een pollepel overtollig vocht er uit. Hoe minder vocht in de taart, hoe beter het is.
  • Meng eieren, slagroom, kruiden en uitgeperste knoflook in een aparte kom.
  • Haal de ovenschaal of springvorm uit de oven. Maak eerst een laag spekjes en vul de vorm daarna met de groenten.
  • Giet het eiermengsel er overheen.
  • Bak de taart in 35 minuten gaar. Na 20 minuten opent u de oven en strooit u de geraspte kaas op de taart. Dit kunt u beter halverwege het bakproces doen omdat de kaas anders zal verbranden.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail