Spruitjestaart met gerookte makreel

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Een niet voor de hand liggende combinatie van ingrediënten, die bijzonder goed uitpakt zoals u zult merken als u deze spruitjestaart met gerookte makreel maakt en proeft. Een lekkere taart voor lunch, diner of de hongerige trek tussendoor.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
500 gram spruitjes
300 gram gerookte makreelfilet
3 eieren
1 potje zure room
peper en zout
bladerdeeg
BEREIDING
 
  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed de ingevette springvorm met het deeg en prik er gaatjes in met een vork.
  • Maak de spruitjes schoon, was ze en droog ze in een schone theedoek.
  • Klop 3 eieren los met 1 potje zure room, peper en zout.
  • Schep de spruitjes en de in stukjes gebroken makreel in de vorm.
  • Giet het eimengsel daar overheen.
  • Plaats de taartvorm iets onder het midden van de oven en laat de taart goudbruin en gaar worden in ongeveer 40 minuten.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail