Spruitjestaart met zoete appels en spek

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Een spruitjestaart, waarmee u hoogstwaarschijnlijk zelfs fervente spruitjeshaters over kunt halen een klein stukje te proeven, waarna ze vervolgens een hele grote punt willen van deze spruitjestaart met zoete appels en spek. Een lekkere taart voor lunch, diner of de hongerige trek tussendoor.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
750 gram spruitjes
2 zoete appels
150 gram spekreepjes
100 gram geraspte kaas
2 eieren
100 ml melk
boter (om in te vetten)
bladerdeeg
BEREIDING
 
  • Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een ovenschaal of springvorm in en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  • Schil de appels, snijd in kleine stukjes en doe in een kom.
  • Maak de spruitjes schoon, halveer de grote spruiten en doe bij de appels.
  • Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan zonder vet, laat daarna uitlekken op keukenpapier en voeg toe aan de kom.
  • Meng appel, spruitjes en spekjes goed door elkaar.
  • Verdeel de helft van de geraspte kaas over de bodem van het bladerdeeg.
  • Schep het spruitjes-spekjes-appelmengsel er overheen.
  • Strooi dan het restant van de kaas er overheen.
  • Meng de eieren goed met de melk en giet dit er overheen.
  • Vouw de randen van het bladerdeeg terug naar binnen over de vulling.
  • Bak 30 minuten in de oven tot het mooi goudbruin en gaar is.
  • Dreigt de taart te verbranden, leg dan aluminiumfolie over de bovenkant.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail