Spruitjestaart van amandelmeel en boekweitmeel

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Een alternatieve spruitjestaart voor mensen die geen kant-en-klaar bladerdeeg willen gebruiken, maar gaan voor een gezondere en minder vette versie, die heel smakelijk is. Deze spruitjestaart van amandelmeel en boekweitmeel heeft echt ‘karakter’ en is erg lekker van smaak. Probeer het eens een keer.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
500 gram spruiten
100 gram brie
4 gedroogde tomaten
200 gram amandelmeel
50 gram boekweitmeel
100 ml sojaroom
5 grote eieren
gedroogde oregano
(vers geraspte) nootmuskaat
kerrie
kurkuma
zout
peper
olijfolie
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • U gaat eerst het deeg maken. Meng daarvoor amandelmeel met boekweitmeel, 3 eieren, snufje zout, peper en flink wat gedroogde oregano.
  • Kneed hier een soepel deeg van en rol dit uit met een deegroller.
  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en kwast de rand in met wat olijfolie.
  • Bekleed de bodem en 3 cm van de opstaande rand met het deeg. Zet daarna de springvorm in de koelkast.
  • Maak de spruitjes schoon, was ze en blancheer ze 5 minuten in kokend water.
  • Giet daarna af en laat goed uitleppen, dep ze zonodig droog met wat keukenpapier of in een schone theedoek. Hoe minder water in de taart, hoe beter het is.
  • Kluts de 2 overgebleven eieren met de sojaroom en wat zout en peper.
  • Snijd de brie en de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
  • Haal de taartvorm uit de koelkast en werk het zo nodig nog iets bij.
  • Leg de spruiten op de taartbodem. Rasp er wat nootmuskaat overheen en bestrooi vervolgens met kerrie en kurkuma.
  • Giet het eier-sojamengsel over de spruiten. Dek de taart af met brie en stukjes tomaat.
  • Bak de taart in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail