Stamppot boerenkool met prei

Een lekkere ouderwetse Hollandse stamppot boerenkool!

 
INGREDIËNTEN
 
1 kilo aardappelen
750 gram gesneden boerenkool
3 preien
scheutje azijn
flinke klont boter
scheutje melk
zout en peper
350 gram spekjes (van Slager of Vegetarische Slager)
rookworst (optioneel).

BEREIDING
 
  • Schil de aardappelen en snijd in stukken.
  • Vul de pan met water tot de aardappelen voor de helft onder water staan.
  • Voeg de boerenkool toe.
  • Giet er een klein scheutje azijn bij.
  • Kook aardappelen en boerenkool in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de prei in ringen.
  • Stamp de aardappelen met de boerenkool met een scheutje melk en een klont boter tot een puree.
  • Maak op smaak met zout en peper.
  • Bak de spekjes in een koekenpan.
  • Haal de spekjes eruit en doe in een schaaltje.
  • Bak daarna de prei in het spekvet goudbruin.
  • Schep de stamppot boerenkool in een schaal of op de borden.
  • Gebruik de spekjes en de prei als garnering van de stamppot boerenkool.
  • Hoewel deze stamppot boerenkool dit niet nodig heeft, voor sommige mensen is een stamppot boerenkool niet compleet zonder rookworst. Voeg toe.
  • Eet smakelijk!
  • Tip
    Ben je vegetariër? Vervang dan het spek door de spekreepjes van De Vegetarische Slager. Ook verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail