Stamppot met spruitjes, spek, ui, champignons, rookworst en gerookte kipfilet

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Een lekkere ouderwetse stamppot met een vleugje moderniteit, deze stamppot met spruitjes, spek, ui, champignons, rookworst en gerookte kipfilet. Stamppotten zijn niet alleen maar lekker in de winter, mij kunt u er het hele jaar blij mee maken. Maak gebruik van het spruitenseizoen, nu de spruiten nog helemaal vers zijn om deze lekkere, vlezige stamppot met spruiten te maken.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
300 gram spruitjes
300 gram aardappels
100 gram spekreepjes
1 ui
2 teentjes knoflook
1 doosje kastanjechampignons
halve rookworst
1 gerookte kipfilet
peper en zout
BEREIDING
 
  • Kook de geschilde aardappels en maak er een puree van met een stamper of pureeknijper.
  • Maak de spruitjes schoon, was ze en kook ze beetgaar.
  • Verwarm de rookworst 20 minuten in warm (niet-kokend) water en snijd in plakjes.
  • Pel en snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit.
  • Snijd de champignons in plakjes de kipfilet in blokjes.
  • Bak de spekreepjes krokant in een wok.
  • Doe de ui en knoflook erbij en bak deze glazig.
  • Voeg kipfilet, champignons, de spruitjes en rookworst toe en roerbak nog even.
  • Spatel de puree er doorheen, zodat de stamppot een grof karakter blijft behouden. Niet meer fijn stampen dus.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail