Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze bijzondere taart?
Deze taart is lekker voor de hartige trek tussendoor, als lunch of in combinatie met een salade ook als hoofdgerecht.
500 g zuurkool
1 eetlepel paneermeel
1 appel
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel bloem
4 eieren
1 eetlepel mosterd (of piccalilly)
1 theelepel kerriepoeder
3 eetlepels zure room (of kwark)
125 gram blanke rozijnen
6 velletjes bladerdeeg
200 g geraspte komijnekaas
peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de deegplakjes ontdooien.
- Zet de rozijnen in een beetje water zodat ze kunnen wellen.
- Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
- Druk het overtollige vocht uit de zuurkool met een pollepel.
- Snijd of knip de zuurkool fijn.
- Vet de bakvorm licht in en bekleed met de deegvelletjes.
- Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
- Strooi de bloem en het paneermeel erover.
- Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
- Besprenkel de appel met citroensap.
- Laat de rozijnen uitlekken.
- Klop de eieren los met mosterd (of piccalilly), kerriepoeder en de zure room (of kwark).
- Meng zuurkool, appelstukjes, rozijnen, peper, zout en geraspte kaas er doorheen.
- Verdeel het zuurkoolmengsel over de taartbodem en strijk het glad.
- Plaats de taart in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak de taart in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
- Controleer na ± 25 minuten of de taart niet te bruin wordt.
- Is dat het geval, leg dan aluminiumfolie over de taart.
- Eet smakelijk.









