Taart met zuurkool, appel, rozijnen, mosterd en komijnekaas

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze bijzondere taart?
Deze taart is lekker voor de hartige trek tussendoor, als lunch of in combinatie met een salade ook als hoofdgerecht.

INGREDIËNTEN
 
500 g zuurkool
1 eetlepel paneermeel
1 appel
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel bloem
4 eieren
1 eetlepel mosterd (of piccalilly)
1 theelepel kerriepoeder
3 eetlepels zure room (of kwark)
125 gram blanke rozijnen
6 velletjes bladerdeeg
200 g geraspte komijnekaas
peper en zout
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de deegplakjes ontdooien.
  • Zet de rozijnen in een beetje water zodat ze kunnen wellen.
  • Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
  • Druk het overtollige vocht uit de zuurkool met een pollepel.
  • Snijd of knip de zuurkool fijn.
  • Vet de bakvorm licht in en bekleed met de deegvelletjes.
  • Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  • Strooi de bloem en het paneermeel erover.
  • Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
  • Besprenkel de appel met citroensap.
  • Laat de rozijnen uitlekken.
  • Klop de eieren los met mosterd (of piccalilly), kerriepoeder en de zure room (of kwark).
  • Meng zuurkool, appelstukjes, rozijnen, peper, zout en geraspte kaas er doorheen.
  • Verdeel het zuurkoolmengsel over de taartbodem en strijk het glad.
  • Plaats de taart in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Bak de taart in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  • Controleer na ± 25 minuten of de taart niet te bruin wordt.
  • Is dat het geval, leg dan aluminiumfolie over de taart.
  • Eet smakelijk.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail