Thaise zoetzure ananas-garnalensoep

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
Fruitsoep zult u waarschijnlijk niet vaak gegeten hebben, misschien wel nooit. Op deze website vindt u een aantal verrassende soeprecepten, waarbij fruit een essentieel bestanddeel is. Deze zoetzure ananas-garnalensoep uit Thailand kunt u zo pittig maken als u zelf wilt door meer of minder verse pepers toe te voegen. Ook zonder pepers is het een lekker soepje.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 kleine ananas
2 kleine tomaten
2 carambola’s
3 bosuitjes
rode chilipeper
verse koriander
2 à 3 eetlepels olie
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels citroensap
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
2 eetlepels tamarindepasta
1 à 2 theelepels suiker
500 ml kippenbouillon (blokje of pot)
1 kg (tijger)garnalen
BEREIDING
 
  • Als u gebruik maakt van bouillonblokjes, maak dan van tevoren de bouillon klaar.
  • Ontvel de tomaten en snijd in stukjes.
  • Schil de ananas en snijd in kleine stukjes.
  • Snijd de carambola’s in dunne schijfjes.
  • Was de bosuitjes en snijd – ook het groen – in kleine ringetjes.
  • Zet een ruime soeppan op het vuur en verhit op middelhoog vuur de olie.
  • Voeg de helft van de tomaten toe.
  • Voeg na 3 minuten de vissaus, het citroensap, het sterfruit en de ananas toe.
  • Bak het fruit even aan en voeg dan de zwarte peper, tamerindepasta en suiker toe.
  • Voeg even later de kippenbouillon, de bosui en het restant tomaat toe.
  • Breng het geheel aan het kook en draai vervolgens het vuur laag.
  • Pel de tijgergarnalen en maak schoon.
  • Voeg na 2 minuten de garnalen toe en laat ze garen tot ze roze gekleurd zijn.
  • Hak ondertussen een handvol koriander in grove stukjes en was de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd in dunne reepjes.
  • Haal de pan van het vuur en roer er de koriander en chilipeper doorheen.
  • Meteen opdienen.
  • Eet smakelijk.
  • N.B.
    Carambola (sterfruit) komt oorspronkelijk uit Indonesië, India en Sri Lanka. De hele vrucht is eetbaar en hoeft dus niet te worden geschild.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail