Thaise maaltijdsalade met veldsla,
rosbief, mango en komkommer

Sla wordt meestal rauw gegeten, maar eigenlijk alle sla leent zich ook heel goed voor koken, stomen, wokken, roerbakken en afhankelijk van de soort (alleen stevige sla) ook voor grillen. Probeer onze slarecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, overheerlijke gerechten.
 
Een hele rijke en gevarieerde Oosterse en pittige salade, deze Thaise maaltijdsalade. De moeite van het proberen waard.

Variëren met slasoorten is niet alleen leuk en lekker, maar ook gezond. Hoewel alle slasoorten gezond zijn en vitaminen, mineralen en vezels bevatten, verschillen de elementen en de voedingswaarde per slasoort. Gevarieerd eten – ook met sla – is daarom gezond.
IJsbergsla bijvoorbeeld bevat veel vezels, maar erg weinig vitaminen en mineralen. Frisée of krulandijvie is rijk aan nitraten en veldsla is rijk aan ijzer en vitamine A. De meest gegeten slasoort, de oude vertrouwde kropsla is rijk aan vitamine C, A, kalium, calcium en fosfor.
 
Veel mensen gooien de buitenste, meest groene bladeren van de sla weg omdat ze wat harder en taaier zijn. Maar daarmee wordt meteen een groot deel van de waardevolle voedingsbestanddelen van de sla weggegooid. Zonde dus! U kunt beter de iets hardere bladen wat fijner snijden of scheuren, en dan mengen met de zachtere bladeren. Of even kort blancheren in kokend water. Een paar seconden is genoeg om het blad wat zachter te maken. Houd als stelregel aan dat hoe groener en donkerder een blad is, hoe rijker aan voedingsbestanddelen.

Deze Thaise maaltijdsalade is een combinatie van alle smaakvariaties, heerlijk. Is die peper teveel voor u? Gewoon weglaten, dan staat deze Thaise maaltijdsalade nog steeds als een huis. In combinatie met rijst of eiermie, een verrukkelijk diner.

INGREDIËNTEN
 
1 bakje veldsla
2 mango’s
1 rode ui
1 rode peper
2 komkommers
3 limoenen
2 eetlepels Thaise vissaus
2 theelepels suiker
100 gram rosbief
2 eetlepels pinda’s
BEREIDING
 
  • Pers de limoenen uit.
  • Maak de rode peper schoon, verwijder de pitjes en snijd in kleine stukjes.
  • Maak de veldsla schoon.
  • Schil de mango’s en snijd in smalle repen.
  • Pel de ui en snijd in dunne ringen.
  • Was de komkommers, snijd doormidden, verwijder het zachte midden en snijd in plakjes.
  • Hak de pinda’s fijn.
  • Maak in een kom een dressing van limoensap, vissaus, suiker en rode peper.
  • Voeg mango, ui en komkommer toe en meng goed.
  • Verdeel de veldsla over de borden.
  • Schep hierop de mango-dressingmix.
  • Verdeel de rosbief over de borden.
  • Bestrooi met de gehakte pinda’s.
  • Serveer met rijst, dunne (eier)mie of lekker brood.

Terug naar SLA recepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail