Thaise pomelosalade met garnalen en kokos

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u alleen fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
 
Probeer dit recept eens uit. Een heerlijke gerecht, deze Thaise pomelosalade met garnalen en kokos. Dat is weer eens iets heel anders. Is licht verteerbaar en erg lekker. Heerlijk als lunch of als één van de gerechten bij het diner. Deze Thaise pomelosalade leent zich echter ook uitstekend voor een erg lekkere picknick, omdat u alles van tevoren kunt klaarmaken en in bakjes mee kunt nemen.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
2 grote koppen pomelopartjes (of grapefruit)
1/8 kop muntblaadjes
1/8 kop korianderblaadjes
100 gram gemengde sla
1 à 2 eetlepels krokant gefruite sjalotjes
450 gram gepelde en schoongemaakte rauwe garnalen
3 eetlepels geraspte, ongezoete kokos
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel palmsuiker (of bruine suiker)
1/2 eetlepel chilivlokken
cashewnoten (optioneel)
BEREIDING
 
  • Rooster in een steelpan op middelhoog vuur de kokosrasp tot het een diep goudbruine kleur heeft. Zet opzij en laat afkoelen.
  • Pel de pomelo (of de grapefruit) en verdeel in partjes. Verwijder zoveel mogelijk de pitten en de vliesjes om het vruchtvlees.
  • Meng limoensap, vissaus, palmsuiker en chilivlokken in een middelgrote kom.
  • Voeg de pomelopartjes hieraan toe en schep ze voorzichtig door de marinade.
  • Breng in een steelpannetje 3 kopjes water aan de kook.
  • Draai het vuur laag en voeg de garnalen toe.
  • Laat de garnalen garen tot ze een helderroze kleur hebben. Giet dan af en dep de garnalen droog.
  • Voeg garnalen, gehakte munt en koriander toe aan de kom met de pomelo en meng goed.
  • Was de sla, droog goed en verdeel over de borden.
  • Schep het garnalen-pomelomengsel er op.
  • Garneer de Thaise pomelosalade met de geroosterde kokosrasp, gefruite sjalotjes en cashewnoten.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail