Toast met bleekselderijsalade met gerookte kipfilet en appel

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Toast met bleekselderijsalade met gerookte kipfilet en appel. Ook lekker op stokbrood en goed voor de hartige en lekkere trek tijdens de borrel of op een feestje, Eenvoudig, maar altijd goed! Is trouwens ook lekker bij de lunch.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
3 stengels bleekselderij
1 appel
1 gerookte kipfilet
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel kerriepoeder
BEREIDING
 
  • Was de bleekselderij, dep goed droog met keukenpapier en hak in fijne snippers.
  • Schil of was de appel en snijd in fijne stukjes.
  • Snijd de kipfilet eerst in dunne plakjes en daarna in kleine snippers. Als u het vel van de kipfilet te hard vindt, verwijder dit dan eerst.
  • Meng kipfilet, appel en bleekselderij met de mayonaise en de kerriepoeder.
  • Serveer in een kommetje met daarnaast een schaal met stokbrood en toast (en een mes).
  • TIP
    In deze versie ben ik uitgegaan van heel fijngehakte ingrediënten om het wat beter smeerbaar te maken, maar u kunt natuurlijk ook kleine blokjes van alles snijden en dan heeft u meer een echte salade.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail